Fotbal, Preliminariile CM 2010

duminică, 12 octombrie 2008

Romania si Franta au incheiat nedecis aseara, la Constanta, dupa un meci mult mai deschis decat disputa de la Euro 2008.
Formatia noastra a detinut initiativa in prima jumatate de ora, reusind sa puncteze de doua ori in poarta lui Mandanda. Mai intai, inepuizabilul Florentin Petre a fructificat in minutul 6 pasa in adancime a lui Goian, apoi cei doi au facut schimb de roluri la un corner de pe partea dreapta, fundasul golgeter de la Steaua inaltandu-se imperial in marginea careului mic si intarind iluzia unei victorii de prestigiu pentru fotbalul romanesc.
Furiosi, francezii au trecut la carma jocului, profitand si de usorul pas inapoi facut de tricolori. Revenit la forma anterioara accidentarii de la Euro, Ribery a inventat o combinatie naucitoare cu Henry si a redus din diferenta cu un sut puternic la coltul lung in minutul 37. Pauza nu a fost un sfetnic bun pentru ai nostri, care le-au permis cocosilor sa domine in continuare ostilitatile. Dupa cateva ocazii periculoase, inevitabilul s-a produs in minutul 69: noua vedeta a fotbalului din Hexagon, Gourcuff, l-a scurtcircuitat pe Lobont cu o torpila de la peste 30 de metri, care a muscat din bara transversala inainte de a scutura plasa portii noastre.
Multumiti, francezii nu au mai fortat pe final, desi Ribery a avut sansa de a duce toate cele 3 puncte la Paris. Un 2-2 un pic frustrant pentru noi, venit dupa un prim sfert de ora magic, un rezultat care nu permite Romaniei sa avanseze in clasamentul grupei. Ramanem pe locul 5 intr-o serie condusa de Serbia, invingatoare cu 3-0 in fata Lituaniei. Plavii au 6 puncte, la fel ca invinsii lor de aseara. Urmeaza Austria, doar remiza ieri in Insulele Faroe (1-1), Franta si Romania cu 4 puncte. Codasi sunt nordicii, cu un singur punct.

0 comentarii:


 
Site Meter