Fotbal, Cupa UEFA

sâmbătă, 4 octombrie 2008

Dupa "Septembrie negru" in 1972 la Munchen, iata ca avem parte acum de "Octombrie negru" in 2008. Lipsa de eficacitate si pe alocuri de experienta a echipelor noastre din Cupa UEFA s-a dovedit a fi insurmontabila, reprezentantele mult laudatei Ligi I de catre insusi presedintele acesteia fiind eliminate pe capete in primul tur al intrecerii si ratand astfel calificarea in grupe.
Bilantul este catastrofal, iar aceste contraperformante vor afecta serios coeficientul UEFA al tarii noastre in viitorul apropiat. In 10 meciuri disputate tur-retur, formatiile noastre au inscris doar 3 (trei!!!) goluri si au primit 9. Nu s-a reusit decat obtinerea a 5 remize, celelalte 5 partide fiind infrangeri.
De la Urziceni, Vaslui sau Timisoara nu s-a sperat la foarte multe lucruri, ele fiind cotate drept outsidere. Cu toate acestea, ialomitenii si moldovenii nu s-au facut de ras la debutul in cupele europene, iesind din competitie cu capul sus dupa ce au platit totusi tribut diferentei de experienta fata de rivalele intalnite.
In schimb, marile deceptii s-au numit, fara indoiala, Dinamo si Rapid. Capi de serie la tragerea la sorti, echipele bucurestene au evoluat mult sub posibilitatile si valoarea lor, "reusind" sa fie eliminate de catre echipe ce nu spun nimic (NEC Nijmegen) sau aproape nimic (Wolfsburg) in Europa. De altfel, echipa olandeza este la prima calificare obtinuta in dubla mansa in competitiile europene din istoria acestui club, fapt care spune totul despre esecul "cainilor rosii". De asemenea, giulestenii n-au putut trece peste criza interna si tensiunile din cadrul clubului, punand rareori in discutie problema echipei calificate.
Se pare ca cei care prevesteau un nou declin al formatiilor romanesti in cupele europene nu au fost departe de adevar. Ce spuneti, domnule Dragomir?

0 comentarii:


 
Site Meter