Fotbal, Liga I

duminică, 5 octombrie 2008

Un tablou sumbru, caracterizat de nervi si neputinta. Asa arata imaginea meciului de aseara, din etapa a 10-a a Ligii I, disputat in Ghencea intre Steaua si CS Otopeni.
Probabil ca nimeni nu l-a luat in seama pe Cristi Munteanu, portarul noii promovate, cand acesta declara ca isi doreste ca in acest meci echipa la care activeaza sa fie aidoma lui CFR Cluj, iar Steaua sa fie leita lui Chelsea. Cu alte cuvinte, sa dea lovitura pe Ghencea, in goana disperata de a aduna puncte pentru a se mentine in primul esalon. Dar, odata cu trecerea timpului, gluma s-a ingrosat din ce in ce mai tare.
Cu Banel si Arthuro accidentati si cu Semedo doar pe banca, Steaua a macinat in gol in prima repriza. Prima ocazie cat de cat clara de gol a ros-albastrilor a venit in minutul 55, cand Szekely a tras peste poarta din interiorul careului de 16 metri. Daca pana atunci ilfovenii avusesera cateva incursiuni curajoase in atac, din acel moment s-au retras definitiv, alegand sa conserve rezultatul alb de pe tabela. A rezultat o dominare cvasitotala a baietilor lui Lacatus, dar o dominare sterila, care nu a produs decat o bara intamplatoare a columbianului Moreno si un gol anulat pentru un ofsaid mare al grecului Kapetanos, intrat la pauza in locul apaticului Bogdan Stancu.
In minutul 87, in plina dominare a Stelei, care l-a trimis pe Goian pe post de varf de careu, Otopeniul a reusit surpriza. Dupa un nou sut blocat al lui Moreno, elevii lui Marian Bucurescu au tasnit pe contraatac si, din trei pase, Vali Negru a ajuns in pozitie de singur cu portarul Zapata. Radoi a evitat interventia decisiva care i-ar fi adus eliminarea si oaspetii au reusit ceea ce parea o utopie pana atunci. Nervoasa, Steaua a ripostat furibund, atacand cu fundasii la 30 de metri de poarta adversa. Intr-un final nebun, lipsa de experienta a echipei celui mai mic oras din Liga I si-a spus cuvantul, Kapetanos egaland pentru Steaua in al treilea minut de prelungire. Astfel, atacantul grec a amanat prima infrangere a lui Lacatus pe Ghencea de cand a preluat echipa vicecampioana a Romaniei.
Cu un antijoc evident, mingi bubuite si trageri de timp numeroase, Otopeniul si-a atins scopul si nu a pierdut in Ghencea. Poate nu este frumos, dar cateodata este al naibii de sanatos.

0 comentarii:


 
Site Meter